Návrh rekonštrukcie a prístavby prístreška

Ku starej pivnici sa mala pripojiť do svahu zapustená terasa prekrytá dreveným prístreškom. V rámci rekonštrukcie pôvodného objektu pivnice sa rušili pôvodné dvere a presunuli sa na stranu terasy. Komplikovanejšie bolo navrhnúť spôsob odvodnenia zo strechy pivnice. Projekt sa riešil pre potrebu investora a ohlášku.

Drevodom z CLT panelov

V rámci spolupráce s BODaK, s.r.o.. sme riešili niekoľko menších projektov malých rodinných domov a chaty, ktorých hlavným stavebným prvkom boli steny z panelov DEKPANEL. Sú to panely z 3 vrstiev dosák ktoré sú navzájom kolmé a sú dokopy spojené pomocou skrutiek. Projekty boli riešené v stupni DSP kde sme sa zaoberali najmä posúdením hlavných nosných prvkov.

Oceľový prístrešok nad pódium

Návrh a posúdenie prvkov oceľového prestrešenia pódia s návrhom založenia a kotvenia. Pri veľkých prestrešeniach je nutné dbať na pôsobenie vetra, často sa stáva že konštrukcie ako prístrešky, alebo ľahké stavby (drevostavby) je nutné dôkladne kotviť, aby ich tlak vetra, alebo sanie nenadvihlo, neposunulo alebo neprevrátilo.

Oceľové schodisko s pavlačou a markízou

Konštrukcia bola riešená v rámci sprístupnenia bytových jednotiek v rekonštruovanom objekte. Projekt bol riešený bez návrhu spojov a dielenskej dokumentácie. Nosné prvky oceľovej konštrukcie boli posúdené na medzné stavy a bolo navrhnuté zakladanie a kotvenie do priľahlého objektu.
Tento projekt bol riešený v spolupráci s VB Projekt, s.r.o..

Drevený most - Domašov u Brna

Návrh a posúdenie nosných prvkov dreveného mostu, ako aj návrh železobetónových podpôr mosta som riešil v spolupráci s BODaK, s.r.o.. Rozpätie mosta bolo necelých 5 m. Hlavné nosníky pozostávajú s BSH nosníkov 160x360 mm a pochôdzne mostovky z dubových hranolov. Most je určený pre chodcov.

Oceľové schodisko

Návrh a posúdenie prvkov schodiska vrátane spojov bol riešený pre realizačný projekt. Schodisko je vyhotovené z valcovaných profilov UPE200 a jaklových prierezov SHS80/80/6. Schodiskové stupne pozostávajú z pozinkovaných roštov. Projekt bol riešený v spolupráci s BODaK, s.r.o.

Hospodárska budova

Hospodárska budova s pôdorysným rozmerom 14x7 m. Nosný systém tvorí drevená rámová konštrukcia z KVH 80/160 s jednostranným opláštením OSB doskami a rastrom 0,625m. Strechu tvorili drevené väzníky.

Rekreačná chata A

Nosná konštrukcia pozostáva z drevených rámov z KVH profilov, tvoriacich rámy tvaru písmena A. Tieto sa po dĺžke objektu niekoľko krát menia.

Návrh oceľového prístreška

Po vizualizácií osadenia oceľovej konštrukcie s dreveným obložením pred garáž rodinného domu boli navrhnuté dimenzie nosných prvkov a vyhotovený výkresový podklad pre realizačnú firmu.

Prístavba k RD

Prístavba k stávajúcemu rodinnému domu, kde sa v rámci projektovej dokumentácie statika pre stavebné povolenie riešili základové konštrukcie a konštrukcia strechy pozostávajúc a z drevených trámov.

Chalúpka na kopaniciach

Malý ale zaujímavý projekt malého domčeka. V rámci projektu sme riešili štúdiu a následne výkresovú dokumentáciu potrebnú na realizáciu stavby. Výzvou pri tomto projekte boli obmedzené priestorové možnosti a špecifické požiadavky na dispozíciu.

Spevnenie pomúrnice

Statický posudok a návrh riešenia spevnenia pomúrnice, ktorá bola pôvodne podoprená v polovici rozponu. Požiadavkou bolo uvoľnenie dispozície. Odstránením podpery vznikol 7 m rozpon. Na spevnenie sme navrhli spriahnutie s oceľovým U profilom. Krajný stĺp sa spevnil menším profilom s konzolkou na spojenie konštrukcie v rohu.

Oceľová HALA

Prvotná štúdia výrobnej haly z PIR panelov. Zámerom štúdie bolo vizualizovať predstavy klienta. Štúdia prešla dvomi korekciami. Výsledný tvar konštrukcie, jeho umiestnenie a ostatné údaje boli posunuté ďalej na vyhotovenie projektovej dokumentácie na SP.

Posúdenie ocel. nosníka

Statický posudok sa zaoberal posúdením oceľových nosníkov na priťaženie od plánovanej montáže solárnych panelov. Na základe výpočtov a meraní na mieste stavby sa zistilo že solárne panely nemôžu byť kotvené takzvaným gravitačným kotvením, ale musia byť mechanicky kotvené do strechy objektu. Súčasťou posudku bol aj návrh konštrukcie pre solárne panely a spôsob kotvenia na strechu.

Prvotina

Jeden z prvých malých projektov. Ide o drevený prístrešok 7x7 m. Po vyhotovení jednoduchej projektovej dokumentácie bolo pomerne jednoduché takúto stavbu zrealizovať svojpomocne v dvoch ľuďoch. Zároveň sme vedeli objednať presné množstvo stavebného materiálu a vypočítať si výslednú cenu dopredu.