Kto som

Ako už napovedá logo v ľavom hornom rohu stránky, moje meno je Peter Hollý. Pochádzam z obce Sobotište, ležiacej na Západe Slovenska. A práve tu vykonávam podnikateľskú činnosť, ktorou je statika a projektovanie stavieb.

Študoval som v Bratislave, kde som zotrval približne desať rokov, počas ktorých som absolvoval Slovenskú technickú univerzitu - Stavebnú fakultu - odbor Pozemné stavby a architektúra v rámci bakalárskeho štúdia a Nosné konštrukcie stavieb v rámci inžinierskeho stupňa.

Po štúdiách som niekoľko rokov naberal skúsenosti na rôznych pozíciách v oblasti projektovania stavieb, stavebných softvérov a statiky.
Rok 2020 som strávil v Kanade, kde som vycestoval v rámci programu Working holiday. Tu som sa živil manuálnou prácou, ako stavebný robotník v meste Calgary.

Samostatným statikom som už od začiatku roka 2021.

Vo svojom obore sa snažím stále vzdelávať. Rozširujem si svoje vedomosti, nie len v statike, ale aj energetike, geotechnike a konštrukciách stavieb. Budúcnosť vidím v udržateľných technológiách, postupoch pri realizácií stavieb a výrobe stavebných materiálov z obnoviteľných zdrojov. Preto by som sa chcel časom zamerať najmä na stavby na báze dreva.

Zhrnutie

Certifikáty